Održana druga radionica na projektu EU

Održana je druga po redu radionica Ubskog omladinskog kluba u okviru projekta „Evropske vrednosti za mlade“, na kojoj su se zainteresovani učenici ukratko upoznali sa politikom EU. U kratkim crtama predstavljen im je sam nastanak EU, zemlje članice, potencijalni kandidati, simboli EU, ali i procesi evrointegracija Srbije i Zapadnog Balkana.

Učenicima su, takođe, predstavljeni rezultati javnoh mnjenja o EU Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije iz 2011.godine. Diskutovali su o tome šta za njih lično predstavlja EU i da li podržavaju učlanjenje naše zemlje u ovu zajednicu. Radionice će biti nastavljene u toku naredne nedelje kada će im tim UB O.K.-a govoriti o mogućnostima studiranja, usavršavanja i volontiranja u okviru EU, o ljudskim i građanskim pravima, o toleranciji, ali i o temama iz njihovog svakodnevnog života kao što su nasilje u školama, borba protiv kriminala, posledice upotrebe droga…

Za vreme trajanja radionica na raspolaganju će im biti materijal obezbeđen u saradnji sa EU info centrom, u kome mogu naći sve potrebne informacije o vrednostima Evropske unije.

Advertisements

About pavlovicjelena

Too weird to live, too rare to die.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s