Konkurs u okviru programa „Mladi su zakon“

ImageResurs centar za kolubarski okrug, udruženje Dobri ljudi uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta raspisalo je  konkurs  za finansiranje omladinskih projekata u cilju podsticanja aktivizma, volonterizma i humanosti mladih.

Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Kolubarskog okruga.

– Kreativni, hrabri i  humani mladi ljudi, koji  žele da omoguće kvalitetniji život vršnjacima, ali i drugim sugrađanima u našoj zajednici, kao  i onima pogođenim poplavama,   smernice za podnošenje projektnih ideja i prijavni formular mogu preuzeti sa sajta http://www.dobriljudi.org ili  na omladinskom Internet portalu http://www.mos.gov.rs/mladisuzakon. Konkurs je otvoren do 25. jula, a sama realizacija aktivnosti od avgusta do novembra meseca” kaže Dušan Perić, predsednik udruženja Dobri ljudi.

Jedan od omladinskih projekata podržanih tokom prošle godine u okviru konkursa “Mladi su zakon” bio je i “Evropske vrednosti za mlade” koji je realizovao  ,, Ubski omladinski klub”. Jelena Pavlović, menadžer udruženja i  jedan od autora projekta smatra da su ostvareni rezultati bili zadovoljavajući.

– Projekat je bio osmišljen sa ciljem da pomogne budućim mladim liderima da se bolje upoznaju sa samom Evropskom unijom, njenim institucijama, načinima rada i saradnje, ali i procesom integracije Srbije u EU.Uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, učesnici su se upoznali sa vrednostima kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, demokratija, jednakost i poštovanje ljudskih prava. Tokom radionica, diskutovali su o rasizmu, ksenofobiji i drugim vrstama diskriminacije zasnovanim na etničkom ili rasnom poreklu, veri ili uverenjima, polu, starosti, invalidnosti ili seksualnoj orijentaciji, kao i o zaštiti žena i dece. Takođe, predstavljeni su im mogućnosti studiranja i volontiranja u zemljama Evropske unije”.

Advertisements

About stF1

I'm worse in what I do best and for this gift I feel blessed.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s