Održana druga radionica projekta „ECO SUPPORT“ Ubskog omladinskog kluba

SDC18551

Druga po redu radionica u okviru projekta „ECO SUPPORT“, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta u okviru inicijative „Mladi su zakon“, održana je 31.oktobra u prostorijama gimnazije „Branislav Petronijević“ u Ubu.

Učesnici projekta razgovarali su o osnovnim ekološkim problemima sa kojima se svakodnevno susreću u svom gradu, ali i o mogućnostima rešavanja i načinima prevazilaženja tih problema. Razgovarali su i o globalnim ekološkim problemima, ali su najveću pažnju posvetili upravo lokalnoj zajednici i onome što im u ubskoj opštini najviše smeta kada je reč o ekologiji i zaštiti životne sredine. Složili su se da su neki od najvećih problema u lokalnoj zajednici nedostatak zelenila i korpi za otpatke, loše navike i nedovoljna informisanost sugrađana o značaju zaštite životne sredine, kao i nedovoljna briga o drveću i okolini.

SDC18553

SDC18560

Razgovarali su i o inovativnim rešenjima, kao što su upotreba solarnih panela, električnih automobila i geotermalnih izvora i promovisanje smanjenja upotrebe fosilnih goriva. Značaj recikliranja i ušteda energije bile su, takođe, neke od tema kojom su se bavili na ovoj radionici.

SDC18552

Zaključili su da bi bolja edukacija stanovništva o zaštiti životne sredine i česte akcije čišćenja kraja u kome živimo doprineli i menjanju ustaljenih navika i svesti, a samim tim i očuvanju životne sredine i boljem životu u našoj lokalnoj zajednici.

SDC18556

Realizatori:Jelena Pavlović i Ivan Cvetković

Advertisements

About pavlovicjelena

Too weird to live, too rare to die.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s