Активисти УБ О.К.-а одржали радионицу у Основној школи у Бањанима

У оквиру пројекта „Eco Support“ ,који реализује удружење Убски омладински клуб из Уба уз подршку Министарства омладине и спорта, одржана је радионица у Основној школи „Рајко Михаиловић“ у Бањанима.

5

Активисти Убског омладинског клуба упознали су ученике 7. и 8. разреда ове школе са суштином пројекта и радом удружења, али и са изазовима и проблемима са којима се свакодневно сусрећемо у нашој локалној заједници. Ученици су са активистима разговарали о ономе што им највише смета на путу од куће до школе и у самој школи и давали асоцијације када је реч о екологији и заштити животне средине. Сложили су се да су неки од највећих проблема недостатак корпи за отпатке у школском дворишту, несавесни мештани села који смеће одлажу на за то непредвиђена места, али и лоше навике и недовољна информисаност људи о проблему загађивања и начинима очувања животне средине. Упознали су се са значајем рециклаже, а највећу пажњу привукла им је начин израде соларног панела помоћу лименки, која је планирана у оквиру пројекта.

 6    3
Посета активиста Убског омладинског клуба протекла је у добром дружењу и смеху. Ученицима су подељене публикације и европски дневници ЕУ Инфо Центра из Београда који им умногоме могу користити, како у вези са екологијом, тако и са осталим темама из свакодневног живота.

21
Циљ ове посете био је да управо ученици дају добар пример у еколошком смислу својим другарима и људима из окружења и укажу им на значај очувања села у коме живе, а тако ће учинити добро дело и на глобалном нивоу јер, како каже сам назив радионице, ИМАМО САМО ЈЕДНУ ПЛАНЕТУ!

4

Advertisements

About pavlovicjelena

Too weird to live, too rare to die.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s