UB O.K na tribini Mladi i evropske integracije

Info – dan na temu „Mladi i evropske integracije“, u organizaciji Ministarstva omladine i sporta i Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, održan je 24.novembra u prostorijama Centra za promociju nauke.

infodan01

     Zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt pozvao je  mlade u Srbiji da budu aktivniji u procesu pristupanja Srbije EU.

infodan4infodan2
„Bitno je da EU i njenu suštinu i vrednosti što više približimo gradjanima. Proces pregovora sa Unijom je komplikovan što potvrdjuje postojanje 35 poglavlja, ali Srbija se polako približava standardima EU“, rekao je Benedikt na tribini u beogradskom Centru za promociju nauke.

infodan3

Šefica Pregovaračkog tima Srbije u pregovorima za pristupanje EU Tanja Miščević ocenila je da su vrednosti i odgovornost ključne u procesu evrointegracija.

„Ovaj posao radimo zbog vas, a vi ćete ga završiti. Srbija je deo evropske porodice, ali tek treba da postane deo strukture EU. Vrednosti Unije poput stabilnosti, demokratije i vladavine prava su i naše vrednosti, samo ih moramo razumeti na pravi način“, kazala je Miščević obraćajući se mladima.

info dan6

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin rekao je na tribini da mladi moraju aktivno učestvovati u pretvaranju Srbije u uredjeno društvo kroz proces evrointegracija.

infodan5

Advertisements

About pavlovicjelena

Too weird to live, too rare to die.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s