„UrBan Fest“ među odabranim projektima za finansiranje u okviru inicijative „Mladi su zakon“ Ministarstva omladine i sporta

Predstavnici resurs centra zа moravički, mačvanski, kolubarski okrug, „Forum civilne akcije FORCA“, u sаrаdnji sа UG „Lučani u srcu“,  uz finаnsijsku podršku Ministаrstvа omlаdine i sportа Republike Srbije,održali su obuku za predstavnike neformalnih grupa i udruženja mladih, u okviru projekta „Mladi su zakon 2015 – Moravički, Mačvanski, Kolubarski okrug“. 33 predstavnika neformalnih grupa i udruženja prisustvovalo je obuci za pisanje projekata i upravljanje projektnim ciklusom.

Na konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u okviru programa „Mladi su zakon 2015″ prijavilo se 29 udruženja mladih i neformalnih volonterskih grupa sa teritorije Moravičkog, Mačvanskog, Kolubarskog okruga. U uži izbor ušlo je 23 omladinska volonterska projekta čiji su predstavnici učestvovali na trodnevnoj obuci za pisanje projekata i upravljanje ciklusom.  Nakon uvida u predloge omladinskih volonterskih projekata, sedmočlana komisija je odlučila da podrži  19 projekata koji će biti finansirani u ukupnom iznosu od 1.499.499,00 RSD. Svi projekti će biti realizovani u periodu od 12. septembra do 31. decembra 2015, a medju njima i projekat Ubskog omladinskog kluba UrBan Fest.

Projektom „UrBan FEST“, kojim je planirana organizacija mini-festivala na Ubu, mladi Uba će angažovati svoje kreativne potencijale kako bi pomogli lokalnoj zajednici i omogućili deci najugroženijih socijalnih grupa normalne uslove za život. Uz podršku ubskih slikara, pisaca i muzičara,u saradnji sa Galerijom „Sveti Luka“ i Ustanovom za kulturu i sport, projekat ima za cilj inkluziju dece sa posebnim potrebama iz izdvojenog odeljenja udruženja „Živimo zajedno“, Specijalne škole „Ljubomir Aćimović“ iz Murgaša kod Uba. Takođe, ovim projektom ulepšaće se vizuelni identitet našeg grada (izrada grafita), okupiće se različite generacije umetnika i uopšte mladih ljudi sa humanitarnim ciljem i promovisati međugeneracijska saradnja i afirmacija talenta mladih ubskih umetnika. Organizacijom likovne kolonije i izložbe nastojaće se da se njihov rad podrži, da se dela predstave javnosti i da se na taj način omogući afirmacija i podstakne dalji rad. U saradnji sa Gradskom bibliotekom „Božidar Knežević“ planirana je organizacija mini-sajma knjiga, a nizom različitih kulturno – umetničkih aktivnosti (promocije knjiga, poetske večeri, organizacija book-festa, izrada stripova, pozorišne predstave itd.) podstaći ćemo mlade ljude na čitanje, posete kulturnim događajima, kreativnost, a pre svega pomoći deci sa posebnim potrebama i ostaloj deci kojima je pomoć neophodna i tako na pravi način promovisati humanost i solidarnost u našem gradu. Završni događaj projekta obeležiće koncerti  i turnir u basketu na brdu Šepkovac.

Pratite nas na FB stranici  https://www.facebook.com/ubskiok?fref=ts!

Advertisements

About pavlovicjelena

Too weird to live, too rare to die.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s