Jačanje kapaciteta aktera socijalne politike u Opštini Ub

Projektom se predviđa jačanje kapaciteta aktera socijalne politike na lokalnom nivou, kao i donošenje Strategije socijalne zaštite Opštine Ub za period 2014-2018. godina. Planiranje na lokalnom nivou i uspostavljanje socijalnih servisa u zajednici koji će odgovoriti na potrebe ranjivih grupa, njihovoj većoj socijalnoj uključenosti i poboljšanju kvaliteta života. Projekat je usmeren na izgradnju kapaciteta lokalnih aktera, stručnu podršku i vođenje u uspostavljanju partnerstava, kako bi pružaoci servisa bili u mogućnosti da pružaju standardizovane i kvalitetne servise podrške ranjivim grupama i pojedincima.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta za planiranje razvoja iz oblasti socijalne zaštite, izrada strateškog plana i programa iz oblasti socijalne politike i podsticanje međusobne saradnje socijalnih aktera na nivou lokalne zajednice.

Svrha projekta je da doprinese razvoju društva uz poštovanje demokratskih procedura i uvođenje prakse participativnog planiranja zasnovanog na odgovornom upravljanju resursima i aktivnom učešću institucija i građana, što znači stavljanje u funkciju postojećih resursa, ulaganje socijalnog kapitala u pokretanje promjena, stvaranje novih vrednosti u zajednici i podsticanje odgovornog odnosa sopstvenom razvoju.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s