U zdravom telu zdrav duh

Početkom oktobra ove godine će se, pored projekta “Evropske vrednosti za mlade”, realizovati još jedan omladinski volonterski projekat Ubskog omladinskog kluba pod nazivom “U zdravom telu – zdrav duh”.

Planirano je da se, u okviru ovog javnog događaja, na sportsko – rekreativnom centru “Školarac” u Ubu okupe, kako mladi stanovnici Uba koji će učešćem u različitim sportskim aktivnostima  naučiti mnogo o zdravim stilovima života, tako i stariji stručnjaci iz oblasti sporta, pravilnog fizičkog razvoja, zdrave ishrane… Mladi će imati priliku, da se, uz druženje u prirodi, takmiče u raznim sportskim disciplinama pod nadzorom stručnih lica, ali i da nauče mnogo korisnih informacija o zdravoj ishrani i značaju fizičkih aktivnosti za pravilan rast i razvoj. Projektu će se priključiti i  predstavnici ubskih sportskih klubova koji će, takođe, ukazati mladima na značaj bavljenja fizičkom aktivnošću, ali i na mogućnost učlanjenja u njihove klubove po završetku projekta. Na taj način će se, uz proslavljene ubske sportiste, trenere i rekreativce,  napraviti promocija sportova dostupnih deci na Ubu.

S obzirom na to  da mladi danas sve manje vremena provode baveći se fizičkim aktivnostima i da ne znaju dovoljno o zdravom načinu života, projekat  “U zdravom telu – zdrav duh” ukazaće im na te probleme, podstaći ih i omogućiti da naprave prvi korak u bavljenju sportom, kako bi po završetku projektnih aktivnosti i sami nastavili sa zdravijim stilom života. Očekuje se da će, nakon realizacije ovog projekta, određeni broj  mladih početi da se bavi sportom, što preko klubova, što rekreativno. Takođe se očekuje da  će ozbiljnije shvatiti problematiku o važnosti bavljenja sportom, pravilne ishrane i zdravih i bezbednih stilova života. U svakom slučaju deo mladih steći će određena znanja,  poboljšati svoj stil života, a svoje znanje kasnije preneti i na druge. Na taj način, projekat “U zdravom telu – zdrav duh” uticaće na motivisanje mladih, kao i na stvaranje uslova i aktivnosti za kreativno provođenje slobodnog vremena.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s