Ub media

Projekat „UB MEDIA“ počeo je sa realizacijom tokom novembra 2012. godine i završen je početkom aprila 2013. Projekat je imao za cilj da pokrene mlade da se informišu o radu lokalnih medija i da u njima aktivno učestvuju i realizuje se kroz dve komponente: novinarske radionice i kurs stranih jezika. Projekat je usmeren na povećanje mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih, kroz učešće u edukativnim aktivnostima i pristup sadržajima koji su u formalnom nepristupačni ili čak potpuno netaknuti.

Od početka decembra, mladi Ubljani su bili angažovani na dve vrste edukativnih radionica:

Novinarske radionice pružiće mladim ljudima u našoj opštini mogućnost da razviju sposobnost i samostalnost u bavljenju voditeljskim i novinarskim poslom, ali i komunikacione veštine koje bi im koristile bez obzira na to koju profesiju kasnije odaberu. Kursevi stranog jezika, kao i sertifikat kao dokaz uspešnog pohađanja, će povećati mogućnosti mladih za zapošljavanje ili upis na fakultete. Mladi će imati priliku da kroz radionice nauče osnove funkcionisanja medija, ali i osnovne novinarske tehnike pisanja i izveštavanja. Znanje koje steknu na radionicama moći će da primene u pripremi radijskih emisija, a dobiće šansu da ih, uz pomoć saradnika iz lokalnih medija i realizuju. Emisije će biti omladinskog karaktera, fokusirane na probleme mladih i njihovo rešavanje. Pored toga, mladi će izveštavati o aktivnostima kulturno umetničkih i sportskih društava, u čijem radu učestvuju njihovi vršnjaci.

Druga komponenta projekta jeste kurs stranih jezika. U toku su predavanja na početnom kursu španskog jezika, na kojem učestvuje oko 20 polaznika. Radi se dva puta nedeljno, četvrtkom uveče i nedeljom pre podne. Planirano je da tokom naredna dva meseca, uz pomoć Kancelarije za mlade, bude ustanovljen još jedan termin tokom radne nedelje, gde bi svi zainteresovani mogli da se upoznaju sa španskom kulturom kroz muziku i fimove.

Projekat “Ub Media” sprovodi udruženje Ubski omladinski klub (“Ub OK”), a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Na realizaciji projekta aktivno učestvuju Kancelarija za mlade Opštine Ub i udruženje “Mlada Srbija” iz Beograda. Predavači će biti mladi profesori Gimnazije “Branislav Petronijević” i Tehničke škole “Ub”, Nemanja Petrović, Jelena Mitrović i Jelena Lazić, kao i aktivisti “Ub OK” i KZM, Ivana Veljić, Marko Gaćinović i Stefan Teodosić, koji poseduju veliko znanje i iskustvo u projektnim temama.

Galerija fotografija

Press clipping

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s